Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
S`eline Sağlık
6 Kasım 2014 Perşembe

Yavaş yavaş yeme kültürümüz değişmeye başlamış yenilikler kapımızı çalarken annemizin o güzelim keklerinin yerini biraz daha değişik tatlar almaya başlamışken bu değişimin dışında kalmak pekte eğlenceli olmaz o zaman günlerimiz için, hafta sonu kaçamaklarımız için gelsin muffin`ler, cup cake`ler, tart`lar...

         Muffin`ler ve Cup Cake`ler çok karıştırılsa da, hamurları hemen hemen benzer olsa da temel ayrılma noktaları Cup Cake içi dolgu kremalı, Muffin ise Cup Cake`e göre daha büyük kaba hamurdan oluşur.

 

YABAN MERSİNLİ MUFFİN

 

MALZEMELER

 

1 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1/4 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

1 su bardağı taze yada donmuş yaban mersini

 

YAPILIŞI

 

-Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyene kadar çırpıyoruz ardından kek hamurumuzun içerisine yoğurt ve sıvı yağımızı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

-Hamurumuza un, kabartma tozu ve tuzumuzu da ilave edip en son yaban mersinlerini ekliyoruz.

-Hamurumuzu sürahiye boşaltıp tekli kalıplarımıza döküyoruz.

-180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımız da üstleri çatlayana kadar pişmeye bırakıyoruz.

 

 

 

ÇİKOLATALI CUP CAKE

 

YAPILIŞI

 

3 adet yumurta

1 bardak toz şeker

Yarım bardak sıvı yağ

1 bardak süt

1 paket kabartma tozu

2-3 kaşık kakao ve ya rende çikolata

2,5 bardak un

 

KREMASI İÇİN

 

1 paket krem şanti

 

5 kaşık rende çikolata

 

ÜZERİ İÇİN

 

Arjantin şekeri, granür şeker, fındık kırığı, damla çikolata...

 

YAPILIŞI

 

-Yumurta ve şekerimi karıştırıyoruz ardından sıvı yağ ve sütümüzü de harcımıza ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

-En son harcımıza kabartma tozu, un ve kakao yahut damla çikolatamızı ekliyoruz, iyice çırptığımız kek hamurumuzu sürahi yardımı ile tekli kalıplarımıza döküyoruz.

-180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda pişirmeye bırakıyoruz.

-Kekimiz fırında olurken diğer yandan çikolatalı krem şantimizi yapmaya başlıyoruz.

-Krem şantimizi arkasında yazan tarife göre yapıp içine çikolatalarımızı ekleyip şantimizin içerisinde çikolatalar eriyene kadar çırpıyoruz ardından buz dolabına koyup donması için bekletiyoruz.

-Fırından çıkarttığımız keklerimiz soğuyunca krem şanti sıkma torbası yardımı ile içerinden başlayarak dışarıya doğru kremamızı sıkıyoruz.

-Üzerini arjantin şekeri, granür şeker, fındık kırığı, damla çikolata veya isteğimize bağlı herhangi bir dekoratif ürün ile süsleyebiliriz.

 

MEYVELİ TART

 

 

MALZEMELER

 

125 gr margarin (oda sıcaklığında)

 

1 adet yumurtanın sarısı

 

2 yemek kaşığı toz şeker

 

2 yemek kaşığı yoğurt

 

4 yemek kaşığı soğuk su

 

2,5 su bardağı un

 

1 paket kabartma tozu

 

KREMASI İÇİN

 

2 su bardağı süt

 

1,5 yemek kaşığı nişasta

 

1,5 yemek kaşığı un

 

6 yemek kaşığı toz şeker

 

 

 

ÜZERİ İÇİN

 

1 kase çilek

 

1 kase muz

 

1 kase kivi

 

Tart Jölesi veya suda eritilmiş yaprak jelatin

 

 

 

YAPILIŞI

 

 

 

-Bir kaba malzemenin hepsini koyalım ve iyice yoğuralım hazırladığımız hamuru 15 dakika buzdolabında bekletelim.

-Tart kalıbını yağlayalım biraz unluyalım hamuru elimizle bastırarak tart kalıbına yerleştirelim tart hamurunun kabarmaması için çatal yardımı ile hamurumuzda delikler açalım.

 

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, daha sonra kalıptan çıkaralım.

 

-Kreması için; tencereye malzemenin tamamını koyalım ve orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirip, soğumaya bırakalım.

-Tartın üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve yayalım.

-Kremanın üzerine dilimlediğimiz meyveleri dizelim.

-Tart jölesini arkasındaki tarife göre hazırlayalım tart jölesi biraz soğuduktan sonra devamlı tartın orta kısmına dökerek yayılmasını sağlayalım.

Meyveli tartımızı biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım.

 

 

 

soru ve görüşleriniz için: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın